5 annosta
3 rkl oliiviöljyä
1 kpl iso sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä, murskattu
2 rkl tomaattipyreetä
500 g chilitomaattimurskaa
420 g valkoisia papuja
150 g maissinjyviä
380 g chili sin carnea
1 rkl fariinisokeria
3 dl paahdettuja kotisirkkoja
2 tl suolaa
mustapippurirouhetta
Kuullota sipulit öljyssä pannulla tai kasarissa. Lisää tomaattipyree ja kypsennä hetki. Lisää muut raaka-aineet ja mausteet. Anna hautua kannen alla puolisen tuntia välillä sekoittaen.
Halutessasi voit korvata 1,5 dl sirkkojen määrästä broilerisuikaleilla. Lisää ne pannulle ruskistumaan sipulien jälkeen ennen tomaattipyreetä.
Tarjoa lisänä max 1 dl raakaa jasmiini- tai basmatiriisiä per ruokailija.
Huuhtele riisi siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Kuumenna kattilassa 5-7 dl vettä kiehuvaksi. Mausta vesi halutessasi 1 tl suolaa. Lisää riisi ja kiehauta hetki täydellä teholla. Alenna lämpö pienimmälle teholle, ja hauduta kannella peitettynä 15-20 min., kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Laita levy nollalle, ja anna vetäytyä vielä hetki.
Myös raejuusto sopii lisäkkeeksi.
Koristele chili con sirkka limelohkoilla ja tuoreella korianterilla.