Chili con sirkka

5 annosta

3 rkl oliiviöljyä

1 kpl iso sipuli

2 kpl valkosipulinkynsiä, murskattu

2 rkl tomaattipyreetä

500 g chilitomaattimurskaa

420 g valkoisia papuja

150 g maissinjyviä

380 g chili sin carnea

1 rkl fariinisokeria

3 dl paahdettuja Herkkusirkkoja 

2 tl suolaa

mustapippurirouhetta

Kuullota sipulit öljyssä pannulla tai kasarissa. Lisää tomaattipyree ja kypsennä hetki. Lisää muut raaka-aineet ja mausteet. Anna hautua kannen alla puolisen tuntia välillä sekoittaen.

Halutessasi voit korvata 1,5 dl sirkkojen määrästä broilerisuikaleilla. Lisää ne pannulle ruskistumaan sipulien jälkeen ennen tomaattipyreetä.

Tarjoa lisänä max 1 dl raakaa jasmiini- tai basmatiriisiä per ruokailija.

Huuhtele riisi siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Kuumenna kattilassa 5-7 dl vettä kiehuvaksi. Mausta vesi halutessasi 1 tl suolaa. Lisää riisi ja kiehauta hetki täydellä teholla. Alenna lämpö pienimmälle teholle, ja hauduta kannella peitettynä 15-20 min., kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Laita levy nollalle, ja anna vetäytyä vielä hetki.

Myös raejuusto sopii lisäkkeeksi.

Koristele chili con sirkka limelohkoilla ja tuoreella korianterilla.

Pin It on Pinterest