Herkkusirkan kukkakaali-bataattikeitto
10 hengelle
oliiviöljyä
500 g kukkakaalia
500 g bataattia
200 g kesäkurpitsaa
1 keskikokoinen purjo
290 g punaisia linssejä liotettuna
2 rkl Herkkusirkkajauhetta ja/tai kokonaisia sirkkoja
0,5 tl mustapippuria
1-2 tl suolaa
– kuori bataatti ja kurpitsa
– kuutioi ne ja kukkakaali reiluiksi paloiksi
– pieni purjot
– kuullota kasviskuutiot ja purjo öljyssä kattilassa
– lisää linssit, mausteet ja sirkkajauhe/sirkat
– lisää vettä/kasvislientä niin paljon, että kaikki ainekset peittyvät
– keitä hiljalleen kannen alla noin 30 min.
– soseuta
Voit halutessasi lorauttaa sekaan hieman ruokakermaa tai lisätä tuorejuustoa.
Tarjoile Herkkutoukkien Barbeque ja tuoreen korianterin kera.
Lopun keiton voit käyttää seuraavana päivänä vaikka sämpylätaikinan pohjana/nesteenä.
Syksyllä, kun satokausi on parhaimmillaan, voit käyttää myskikurpitsaa kukkakaalin vaihtoehtona.