Herkkusirkkapitsa
uunipellillinen
Pitsapohja
5,5 dl durumvehnäjauhoja
1 pussi (11 g) kuivahiivaa
3 dl vettä
1 tl sokeria
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Halutessasi voit korvata jauhojen määrästä 1 dl:n Herkkusirkkajauheella.
Tomaattikastike
0,5 dl oliiviöljyä
1 kpl salottisipulia
2 kpl valkosipulinkynsiä
3 rkl tomaattipyreetä
0,5 tl timjamia
400 g tomaattimurskaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl suolaa
mustapippurirouhetta
½ ruukkua tuoretta basilikaa
Sirkkatäyte
3 rkl oliiviöljyä
1 kpl chilipalkoa, hienonnettu
1 kpl valkosipulinkynsiä, murskattu
60 g Herkkusirkkoja Peppermix
ripaus cayennepippuria
½ tl oreganoa
ripaus suolaa
150 g mozzarellajuustoa
tuoretta basilikaa
Pitsan valmistus
1.Pitsapohja Yhdistä jauhot ja hiiva. Lämmitä vesi 42 asteeseen ja lisää veteen sokeri sekä oliiviöljy. Lisää jauhot ja halutessasi sirkkajauhe vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa vielä 10min, minkä jälkeen taikina saa levätä 10 min. Lisää suola ja vaivaa vielä 10 min. Anna kohota leivinliinan alla.
2.Tomaattikastike Laita kattila tai kasari liedelle. Kypsennä salotti- ja valkosipuleita oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää tomaattipyre ja timjami ja kypsennä hetki. Lisää loput ainekset. Keitä ”hiljaa hymyillen” noin puoli tuntia.
3.Kauli taikina uunipellin kokoiseksi. Nosta taikina uunipellille leivinpaperin päälle kohoamaan ja peitä leivinliinalla. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
3.Sirkkatäyte Kypsennä chili ja valkosipuli oliiviöljyssä miedolla lämmöllä. Lisää Herkkusirkat, cayennepippuri, oregano ja suolaa makusi mukaan.
4.Levitä pitsapohjan päälle tomaattikastike, sitten mozzarellajuusto ja päällimmäiseksi sirkkatäyte. Paista 225 ºC noin 15 min. kunnes pitsan reunat ovat kauniin kullanruskeat ja pitsa näyttää herkulliselta. Koristele tuoreilla basilikanlehdillä.
Bug Appetit!