Mesiangervo on todella monikäyttöinen kasvi. Hauduta siitä vaikka teetä, mausta juomia kuten simaa, kokeile kahvikakkujen mausteena tai mausta itsetehty jäätelö. Mesiangervon hunajainen ja vaniljainen maku toimii täydellisesti klassikkojälkiruoan pannacottan mausteena. Tämä versio on maidoton, ja hyydyttämiseen on käytetty liivatelehteä. Sokerin kanssa ei tarvitse sen kummemmin liioitella, koska kaiken kruunaa Herkkumesiangervoista valmistettu siirappi.

PANNACOTTA
3 dl soijamaitoa
3,5 dl soijavispiä tai jotain muuta maidotonta kuohukermaa
1 rkl sokeria
2 rkl kuivattua Herkkumesiangervoa
3 liivatelehteä

MESIANGERVOSIIRAPPI
1 1/2dl vettä
1 1/2 dl sokeria
1 rkl kuivattua Herkkumesiangervoa

Lisää kattilaan soijamaito ja kuivatut mesiangervot. Kiehauta ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Siivilöi seos.
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Lisää soijamaito-mesiangervo -seoksen joukkoon soijakerma ja sokeri. Kiehuta ja lisää liivatelehdet. Sekoita hyvin ja anna seoksen hieman jäähtyä ennen kuin annostelet ne laseihin.
Anna pannacottien hyytyä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia tai yön yli.
Valmista siirappi: Keitä sokeria, vettä ja Herkkumesiangervon kukkia kattilassa pari minuuttia, kunnes sokeri sulaa. Anna jäähtyä ja lisää lopuksi pannacottien päälle.

Pin It on Pinterest