Ötökkävokki
neljälle
200 g täysjyvänuudelit
3 rkl seesamiöljy
2 kpl valkosipulinkynsi, murskattu
2 kpl chilipalko, hienonnettu
1 kpl punasipuli, lohkottu
1 kpl punainen paprika, suikale
100 g tatti tai herkkusieni, viipale
150 g sokeriherneenpalko
200 g parsakaali
5 rkl soijakastike
1 rkl Herkkuhunaja
30 g Herkkusirkat
30 g Herkkutoukat
mustapippurirouhetta ja halutessasi ripaus suolaa
Koristeluun 1 dl tuore rakuuna
- Liota nuudeleita kiehautetussa vedessä noin kaksi minuuttia. Huuhdo nuudelit kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
- Kuumenna öljy vokkipannussa tai kasarissa. Lisää valkosipulimurska, hienonnettu chili ja sipulilohkot.
- Lisää valutetut nuudelit
- Kääntele sekaan viipaloidut paprikat, sienet, herneenpalot ja parsakaali
- Nostele aineksia puulastojen avulla, kunnes kasvikset ovat al dente eli juuri ja juuri kypsiä
- Lisää Herkkusirkat ja soijakastike. Kuumenna vokki nopeasti.
- Koristele ruoka-annokset tuoreella rakuunalla.
Halutessasi voit lisätä vokkiin kuorittuja katkarapuja. Lisää ne sirkkojen kanssa.