Ötökkävokki
neljälle
200 g täysjyvänuudelit
3 rkl seesamiöljy
2 kpl valkosipulinkynsi, murskattu
2 kpl chilipalko, hienonnettu
1 kpl punasipuli, lohkottu
1 kpl punainen paprika, suikale
100 g tatti tai herkkusieni, viipale
150 g sokeriherneenpalko
200 g parsakaali
5 rkl soijakastike
1 rkl Herkkuhunaja
30 g Herkkusirkat
30 g Herkkutoukat
mustapippurirouhetta ja halutessasi ripaus suolaa
Koristeluun 1 dl tuore rakuuna

  1. Liota nuudeleita kiehautetussa vedessä noin kaksi minuuttia. Huuhdo nuudelit kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
  2. Kuumenna öljy vokkipannussa tai kasarissa. Lisää valkosipulimurska, hienonnettu chili ja sipulilohkot.
  3. Lisää valutetut nuudelit
  4. Kääntele sekaan viipaloidut paprikat, sienet, herneenpalot ja parsakaali
  5. Nostele aineksia puulastojen avulla, kunnes kasvikset ovat al dente eli juuri ja juuri kypsiä 
  6. Lisää Herkkusirkat ja soijakastike. Kuumenna vokki nopeasti. 
  7. Koristele ruoka-annokset tuoreella rakuunalla.

Halutessasi voit lisätä vokkiin kuorittuja katkarapuja. Lisää ne sirkkojen kanssa.

Pin It on Pinterest