Sirkkalihamureke ja lankkuperunat
6 annosta

400 g naudan tai hirven jauhelihaa
0,5 dl korppujauhoja
1 dl kermaviiliä
1 kpl sipuli
1 kpl kananmuna
1,5 kpl liha- tai kasvisliemikuutioita
(hienoa merisuolaa)
1 dl Herkkusirkkoja
1 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1,5 kg kiinteää perunaa
0,5 dl öljyä
1 tl suolaa
tuoretta timjamia tai rosmariinia

Laita korppujauhot turpoamaan kermaviiliin, haluamaasi liemeen tai veteen. Hienonna sipuli ja paista pannulla. Lisää paistettu sipuli ja kananmuna kermaviiliin. Liuota lihaliemikuutiot pienessä vesitilkassa, ja sekoita tasaiseksi massaan. Rouhi sirkat huhmaressa tai muovipussissa työlaudan päällä. Sekoita massaan mausteiden kanssa. Lisää jauheliha käsin sekoittamalla tai yleiskoneessa taikinakoukkua käyttäen. Muotoile mureke kostutetuin tai öljytyin käsin uunipellille.

Leikkaa raa´at, pestyt ja kuoripäälliset perunat pituussuunnassa lankuiksi/lohkoiksi. Sekoita öljy, suola ja hienonnettu yrtti. Laita perunat murekkeen viereen uunipellille. Paista +200 °C noin 45 min. tai kunnes perunat ovat saaneet väriä ja mureke on kypsä (sisälämpötila väh. +75 °C). Tarjoile vihreän salaatin tai fetajuustosalaatin ja etikkapunajuurien kera.

 

 

Pin It on Pinterest