Sirkkalihamureke ja lankkuperunat
6 annosta
400 g hirven tai naudan jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
1 kpl kananmuna
1 dl kermaviiliä
1 dl paistettuja sipulikuutioita
1,5 kpl lihaliemikuutioita
1 dl Herkkusirkkoja
1 tl paprikajauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1,5 kg kiinteää perunaa
0,5 dl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl tuoretta timjamia tai rosmariinia

– laita korppujauhot ja kermaviili turpoamaan hetkeksi 
– lisää paistettu sipuli ja kananmuna
– liota lihaliemikuutiot pienessä vesitilkassa, ja sekoita tasaiseksi massaksi
– rouhi sirkat blenderillä pienemmäksi ja sekoita massaan mausteiden kanssa
– lisää jauheliha massaan puristelemalla niin, että taikina on kunnolla sekaisin
– muovaile kostutetuilla käsillä mureke pellille, ja anna levähtää hetki
– pilko raa´at perunat lankuiksi tai lohkoiksi
– sekoita perunoihin öljy ja mausteet, pyörittele kunnolla
– laita perunat murekkeen viereen pellille
– paista +200 °C noin 45 min. tai kunnes perunat ovat saaneet väriä ja mureke on kypsä (sisälämpötila väh. +75 °C)
– tarjoile vihreän salaatin tai fetajuustosalaatin ja etikkapunajuurien kanssa.

 

 

Pin It on Pinterest