Sirkkapuustit
25 kpl
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
n.1 kg vehnäjauhoja
150 g voita
kanelia, sokeria
3 rkl Herkkusirkkajauhetta
25 g voita
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri ja mausteet hyvin sekoittaen. Lisää jauhoista ensin osa, jotta et tee vahingossa taikinasta liian kovaa. Lisää lopuksi sulatettu voi. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä liinalla ja anna nousta liinan alla kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois, kauli levyksi ja sivele päälle 25 g sulaa voita. Ripottele sen päälle sokeri, kaneli ja Herkkusirkkajauhe. Rullaa tangoksi, paloittele tanko hieman vinottain leikaten n. 25 osaan. Painele peukaloilla palojen kapea kärki alas niin että leikkauspinnat nousevat ylös. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle sokeria. Paista 225 asteessa kymmenen minuuttia.