hyönteissämpylät

Sirkkasämpylät

600 g vehnäjauhoja

320 g vettä

100 g taikinajuurta*

35 g Herkkusirkkajauhetta

5 g suolaa

50 g oliiviöljyä

5 g kuivahiivaa

Sekoita lämmin vesi, hiiva ja taikinajuuri. Lisää jauhoja ja alusta taikinaa sekoittamalla, lisää myös sirkkajauhe ja suola. 

Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia ja lisää lopussa oliiviöljy. Kohota taikina kaksinkertaiseksi ja jaa sitten 9-12 sämpyläksi. 

Kohota sämpylät vielä kertaalleen ja lämmitä uuni sillä välin 200 asteeseen. Tee viillot sämpylöiden pintaan ja koristele esim. seesaminsiemenillä ja oliiviöljyllä. 

Paista uunin tehokkuudesta riippuen 15-20 minuuttia. Jos kaipaat sämpylöiltä enemmän ruokaisuutta, lisää taikinaan 0,5 dl esim. seesaminsiemeniä tuomaan rakennetta.

*Taikinajuuri syntyy yksinkertaisuudessaan sekoittamalla yhtä paljon vettä ja jauhoja. Juuri jätetään huoneenlämpöön esimerkiksi edellisenä päivänä. Jos tämä tuntuu haasteelliselta, voit jättää juuren pois taikinasta, mutta tällöin maku on miedompi. 

sämpylä resepti

Pin It on Pinterest