Herkkuhyönteisten Emmiina tuomaroi Porin ja Rauman pintxo-kilpailua!

Lue juttu täältä

Kilpailun tuomarointi oli hieno kokemus, kahden päivän aikana pääsimme maistamaan yhteensä jopa 26 erilaista pintxoa! Osassa pintxoja oli käytetty hyvin perinteisiä makupareja, mutta osassa oli myös innovatiivisempia ratkaisuja. Vielä ei tosin missään ravintolassa näkynyt käytettävän hyönteisiä..

Porin voittaja-pintxo löytyi ravintola Raatihuoneen Kellarista, se sisälsi savusilakkatartaria, Räpsöön leipää, tyrnihilloa, marinoitua sipulia, savustettua silakkafilettä sekä itsetehdyn ruispurjeen. Raumalla taas voiton vei ravintola Kapteeninhuone, heidän pintxossaan oli savustettua pekonisipsiä, tomaattipölyä sekä savuomenakreemiä. Molemmissa pintxoissa jokainen komponentti maistui vahvasti ja maut sopivat myös erittäin hyvin yhteen.

Raatihuoneen kellarin pintxo

Ravintola Kapteeninhuoneen pintxo

Aloitin heinäkuun lopulla ChefBugin kanssa yhteistyön ja vastuullani ovat muun muassa hyönteisreseptien kehittely, sosiaaliseen mediaan sisällön tuottaminen sekä erilaisten tapahtumien suunnittelu. Itse tutustuin hyönteisiin reilu vuosi sitten Tampereen ammattikorkeakoulussa opiskellessani, päättötyöni käsitteli hyönteisruokamenun tuotteistamista ravintolakäyttöön. Olen ammatiltani ravintolakokki, joten on erittäin mukavaa kun saa käyttää ammatitaitoaan hyödyksi myös muualla kuin ravintolakeittiössä, ja päästä jakamaan hyviä reseptejä Herkkuhyönteisistä. Syksyn tapahtumat ovat tällä hetkellä suunnitteilla, joten kannattaa pysytellä kuulolla, nimittäin kohta taas Vihasjärven koululla tapahtuu!

Emmiina Lehtonen

Pin It on Pinterest