Jukka Tilsa tuo hirviöt ja muut otukset Vihasjärven kansakoulun Graniittikellariin. Sarjakuvataiteilija Jukka Tilsa maalailee piirtämisen ohessa tauluja. Tämänkertainen näyttely koostuu akryylimaalauksista. J.Tilsan Kauhukabinettiin tulee Tilsan tulkintoja populaarikulttuurin kauhukuvastosta mm. vampyyreineen ja muumioineen. Mopoiässä Tilsa luki ahkerasti kauhusarjakuvia, joita tuolloin julkaistiin Shokki-lehdessä. Hän luki myös alan kirjallisuuden klassikoita, kuten Bram Stokerin Draculan, joka oli Tilsan mielestä ”aika jännittävä”.
Kun haastattelussa Tilsalta kysyttiin näyttelyn nimestä, hän vastasi: ”Kabinetti kuulostaa sopivan hämäräperäiseltä. En ole ikinä käynyt vahakabinetissakaan, joten kun löytyi tilaisuus pistää pystyyn ihan oma kabinetti, tartuin siihen oitis”.
Tilsan mukaan näyttelyn suunnitteluprosessi on ollut tällä kertaan yllättävän pitkä. Hän on miettinyt joitain näyttelyssä käsiteltäviä teemoja useamman vuoden ajan. Pari aihetta, kuten Muumioiden mäenlasku, hän on kertaalleen maalannut, mutta nyt hän tekee niistä esittelykelpoiset. Kaikki työt näyttelyyn ovat uusia ja osaa hän ei ole haastattelua tehtäessä nähnyt itsekään.
Tämä on ensimmäinen kerta, kun Kauhukabinetti avautuu yleisölle. Näyttelystä tulee myyntinäyttely ja Tilsa luonnollisesti yrittää päästä tauluista eroon. Tilsalta kysyttiin Kauhukabinetin jatkosta, taiteilija vastasi, että jatko riippuu siitä, miten yleisö innostuu ostamaan maalauksia.
Odotukset Tilsalla näyttelyn viihdyttävyyden suhteen ovat aika korkealla. Meno hänen maalauksissaan ei ole hyytävyyspainotteista, vaan tarkoitus on tuoda esiin hirviöiden ja kummitusten sympaattisempaa ja inhimillisempää puolta. Loppuun vielä sarjakuvataiteilijan saatesanat yleisölle: ”Oivallisin tapa viettää aurinkoista kesäpäivää, on hilautua kellariin hirviöiden töllisteltäväksi!”
J.Tilsan Kauhukabinetti on nähtävillä Vihasjärven kansakoululla 20.7.2022 asti

Café ChefBug
Os. Järvenpääntie 223, Orivesi (Eräjärvi)
www.herkkuhyonteiset.fi
Puh. 0407254586
Tervetuloa! 

Pin It on Pinterest