Taiteilija Kaarina Toivanen on tunnettu postikorteistaan. Hän on ammatiltaan kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Toivanen on tykännyt piirtämisestä ihan lapsesta asti ja on ollut monessa mukana. Matkan varrella on tarttunut mielikuvitukseen kaikenlaista ja Toivasen perhe hänen lapsuudessaan oli oikea seikkailijaperhe.
Postikorttikuvitusten originaaleja hän piirtää pastelliliiduilla. Uusimpia postikorttioriginaaleja hän on kuvittanut myös akvarellitekniikalla. Puuesineisiin hän maalaa akryylimaaleilla. Postikortteja kustantaa pääasiassa Nova Tampere Oy. Toivanen on tehnyt korttikuvituksia myös monille hyväntekeväisyysjärjestöille.
Toivasen aiheet ovat lämminhenkisiä, luonnonläheisiä, sadunomaisia ja hyväntuulisia. Hän nappaa aiheet eletystä elämästä, lapsuuden seikkailuista, mummolasta, ihmisten tarinoista, metsistä ja niityiltä, runoista ja joka paikassa sähläämisestä. Idean saatuaan hän saattaa joskus työstää aihetta kauankin, mutta usein kuvittaminen alkaa lyijykynällä luonnostelemalla. Toivasen kuvat kertovat hyvyydestä ja onnellisuudesta sekä positiivisesta elämänasenteesta. Hänen kuvituksissaan on usein myös joku sanoma tai hauska yksityiskohta, joka antaa aiheelle lisämerkitystä. Kerran eräs näyttelyvieras oli sanonut Toivaselle: ”Sinulla on varmaan ihana maailma”.
Toivanen harrastaa myös muunlaista taidetta kuten entisöinti- ja tuunausmaalausta. Hänen puuseppäpuolisonsa rakentamat ja korjaamat tuotteet saavat uuden ilmeen Toivasen käsissä.
Toivanen toivoo, että hänen näyttelynsä innostaa vieraita kokeilemaan itsekin kädentaitoja. Hän odottaa myös, että moni hänen postikorttiensa keräilijä löytää näyttelyn. Näyttelyvierailla on mahdollisuus ostaa Toivasen postikortteja, sillä niitä on jälleenmyynnissä Café ChefBugin puolella. Varsinaisen näyttelyn lisäksi Kaarina Toivasella on kuvitettu Pieni Runopolku Vihasjärven kansakoulun Kirsikkapuistossa.
Kaarina Toivasen näyttely Elonkuvia ja Pieni Runopolku ovat nähtävissä Vihasjärven kansakoululla 11.9.2022 asti.

Café ChefBug
Os. Järvenpääntie 223, Orivesi (Eräjärvi)
www.herkkuhyonteiset.fi
Puh. 040 7254586
Tervetuloa!

Pin It on Pinterest