Vihasjärven kansakoulun toinen omistajista, Tapani Virtanen, on syntynyt ja varttunut Eräjärvellä Järvenpään kylässä. Työelämänsä Virtanen on tehnyt logistiikka- ja kuljetusalan hommissa. Omien sanojensa mukaan hän on syntynyt ratti kourassa, sillä Virtasen isä oli kuorma-autoilija. Kun isä jäi eläkkeelle, Virtanen aloitti kuljetusyrittäjän hommat saatuaan liikenneluvan vuonna 1978. Nykyään hänellä on kuorma-auto ja hän tekee tilauskeikkaa.
Virtanen tekee pahkatöitä, seinäkelloja sekä kiviveistoksia. Luonto on ollut lapsesta asti hänelle sydäntä lähellä, ja hän liikkui lapsena paljon metsissä äitinsä kanssa. Luonnossa liikkuessaan hän kiinnitti huomionsa puihin ja varsinkin epämuodostuneisiin puihin. Virtanen teki parikymppisenä ensimmäisen pahkatyönsä. Koivupahka löytyi omilta mailta ja puu, jossa pahka oli, oli valtava. Virtanen keitti pahkan saunapadassa ja kuori sen.
Virtasen mukaan pahkataide on luonnon omaa taidetta. Hän on alkanut kuorimaan pahkoja ja pintakäsittelemään niitä arvostuksesta luontoa kohtaan. Kun hän sai yhden työn valmiiksi, teki mieli lähteä etsimään uutta. Virtanen on löytänyt pahkoja omilta ja vaimonsa Aijan kotitilan mailta. Hän on myös saanut pahkoja ystäviltään ja tuttaviltaan sekä myös ostanut niitä. Virtasella on enimmäkseen koivupahkoja, mutta myös pihlajan, vaahteran ja lepän pahkoja löytyy.
Virtanen tekee myös seinäkelloja. Kellot hän tekee visakoivusta, koska siitä saa hyviä ja kauniita kellotauluja. Kellojen lisäksi hän on tehnyt erilaisia metallitöitä kuten kynttilänjalkoja. Virtanen on tehnyt myös kiviveistoksia pinoamalla erikokoisia kiviä rautasydämen ympärille. Tapani Virtasen näyttely Päätä pahkaa on nähtävillä Vihasjärven kansakoululla 11.9.2022 asti.

Café ChefBug
Os. Järvenpääntie 223, Orivesi (Eräjärvi)
www.herkkuhyonteiset.fi
Puh. 040 7254586
Tervetuloa!

Pin It on Pinterest