Vihasjärven kansakoululla on nähty tänä kesänä paljon taiteilijoita näyttelyineen. Nyt on esittelyvuorossa kesän toinen taiteilijaryhmä – Vehkajärven kylätaiteilijat. Kyseessä on vapaa harrastajaryhmä, joka tekee taidetta yhdessä, järjestää taidenäyttelyitä ja pyrkii parantamaan taiteen tekniikoiden hallintaa. Hyvä ryhmähenki on Vehkajärven kylätaiteilijoille tärkeää. Ryhmässä toimii aktiivisesti 11 henkilöä.
Vehkajärven kylätaiteilijat ovat järjestäneet useita näyttelyitä Vehkajärven kesäkahviossa, Pohjan kirjastossa sekä Kuhmoisten kirjastossa. Yhteistä kylätaiteilijoiden taiteelle on pyrkiä tekemään taidetta erilaisilla tekniikoilla kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia, keramiikkaa ja valokuvausta. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti yhteisiin työpajoihin ja vuosittain kaksipäiväiseen maalausleiriin. Leirin toimintatapoihin kuuluu töiden asettaminen heti leirin jälkeen näytteille Vehkajärven kylälle.
Kylätaiteilijat järjestävät näyttelyiden lisäksi opintomatkoja yhdessä Vehkajärven kylätoimikunnan ja Vehkajärven digipiirin kanssa mm. taidenäyttelyihin. Vehkajärven kylätaiteilijoilla on Vehkajärven kiertokoulussa opinto-ohjelma, jonka suorittamalla saavuttaa Kylätaiteilija KYT-oppiarvon.
Vihasjärven kansakoulun näyttelyn teemana on Kylätaiteen tilkkutäkki, joka on myös näyttelyn nimi. Näyttelyyn osallistuvat Pirjo Autio, Pirkko Mattila, Hannu Mattila, Kaisa Mattila, Jorma Mattila, Matti Tuominen ja Anni Yli-Hinkkala.
Vehkajärven kylätaiteilijat kannustavat muodostamaan vapaita harrastusryhmiä ajatuksella ”kylätaiteesta kyläkulttuuria”.
Vehkajärven kylätaiteilijoiden näyttely Kylätaiteen tilkkutäkki on nähtävissä Vihasjärven kansakoululla 11.9.2022 asti.

Café ChefBug
Os. Järvenpääntie 223, Orivesi (Eräjärvi)
www.herkkuhyonteiset.fi
Puh. 0407254586
Tervetuloa! 

 

Pin It on Pinterest