Ylä-Hämeen Taiteilijaseura r.y. on toiminut jo 54 vuotta. Seuran perustamiselle antoi potkua vuonna 1964 perustettu Oriveden taidekerho, joka kokosi yhteen taiteentekijöitä myös naapurikunnista. 10. marraskuuta vuonna 1968 yli 20 taiteilijaa pohjoisen Pirkanmaan alueelta kokoontui ravintola Kievariin perustamaan taiteilijaseuraa, joka sai nimekseen Ylä-Hämeen Taiteilijaseura.
Ylä-Hämeen Taiteilijaseuran taiteilijoilla on monia tyylejä ja tekniikoita, mm. öljyväri-, akvarelli- ja akryylimaalaukset, mehiläisvahatekniikka, monotypia sekä monia muita. Joillain taiteilijoilla on useammalla eri tekniikalla tehtyjä teoksia.
Taiteilijaseurassa on noin 50 jäsentä ympäri Suomea. Kaikilla jäsenillä on kuitenkin jokin yhteys Oriveden ja Juupajoen seudulle. Osa jäsenistä on ennen asunut näillä seuduilla, mutta elämä on johdattanut kauemmaksi ja jäsenyys on siitä huolimatta säilynyt. Taiteilijaseuraan on viime aikoina saatu mukaan innokkaita nuorempia taiteilijoita. Jäsenet ovat osallistuneet taidenäyttelyihin ympäri Pirkanmaata ja kauempanakin, mm. Tampereella, Lahdessa, Ruovedellä, Kurussa ja Mäntässä.
Ylä-Hämeen Taiteilijaseura järjestää jäsenilleen näyttelyiden lisäksi matkoja taidenäyttelyihin kaksi kertaa vuodessa, mutta niitä ei ole järjestetty koronapandemian vuoksi. Seura järjestää maalauspäivän joka kesä eri kohteissa.
Ylä-Hämeen Taiteilijaseuran näyttely Taiteen Tuulia on nähtävissä Vihasjärven kansakoululla 20.7.2022 asti.

Café ChefBug
Os. Järvenpääntie 223, Orivesi (Eräjärvi)
www.herkkuhyonteiset.fi
Puh. 040 7254586
Tervetuloa!

Pin It on Pinterest