Herkkusirkka-­suklaakakku
Sablepohja:
300 g vehnäjauho
150 g voi
150 g sirosokeri
5 g suola
2 kpl keltuainen
2 rkl maito

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Levittele jauhot pellille ja paahda 20 minuuttia, viiden minuutin välein sekoittaen. Jäähdytä. Sekoita yleiskoneessa jäähtyneet jauhot, suola ja sokeri keskenään. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Sekoita kuivien aineiden kanssa tasaisiksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja maito. Sekoita hellästi käsin tasaiseksi. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä tasaiseksi 1 cm paksuiseksi levyksi. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita taikina uuniin ja paista 12-15 minuuttia, kunnes on kauniin ruskeaa.

Ganache-täyte:
400 g suklaa
4 dl kerma
100 g voi
8 g suola
2 rkl Herkkusirkkajauhetta
2 rkl Herkkusirkkoja

Sulata suklaa mikrossa puolella teholla 15-30 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Tai käytä vesihaudetta. Kuumenna kerma mikrossa vähintään 30 s ajan. Yhdistä sula suklaa ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon suola ja voi. Sekoita hyvin. Kaada suklaa sablepohjan päälle ja ripota päälle Herkkusirkkajauhetta ja kokonaisia Herkkusirkkoja.

Pin It on Pinterest