Herkkusirkka-suklaakakku

Sablepohja
300 g vehnäjauhoja
150 g sirosokeria
5 g suolaa
150 g voita
2 kpl keltuaisia
2 rkl maitoa

Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Leviä jauhot pellille. Paahda 20 minuuttia viiden minuutin välein sekoittaen. Jäähdytä. Sekoita yleiskoneessa jäähtyneet jauhot, suola ja sokeri keskenään. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Sekoita kuivien aineiden kanssa tasaisiksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja maito. Sekoita varovasti käsin tasaiseksi. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä tasaiseksi 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita taikina uuniin ja paista 12-15 minuuttia, kunnes se on kauniin ruskeaa.

Ganache-täyte
400 g suklaata
4 dl kermaa
100 g voita
8 g suolaa
2 rkl Herkkusirkkajauhetta
2 rkl Herkkusirkkoja

Sulata suklaa mikrossa puolella teholla 15-30 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Vaihtoehtoisesti voit sulattaa suklaan kulhossa vesihauteessa. Kuumenna kerma mikrossa vähintään 30 sekuntia. Yhdistä sula suklaa ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon suola ja voi. Sekoita hyvin. Kaada suklaa sablepohjan päälle ja ripota päälle Herkkusirkkajauhetta ja kokonaisia Herkkusirkkoja.

Pin It on Pinterest