kaksi 10 cm salamia

280 g tummaa suklaata
120 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
0,5 dl kermaa
40 g pistaasipähkinöitä
80 g rouhittuja manteleita
50 g joulupipareita tai muita keksejä
2 rkl Herkkusirkkoja
½ dl tomusokeria

Sulata suklaa mikrossa noin 20 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen. Sulata myös voi ja sekoita suklaan joukkoon. Vatkaa kerma ja kananmunat kevyesti sekaisin ja sekoita suklaa-voi seoksen joukkoon. Laita massa jääkaappiin jähmettymään. Rouhi pistaasit ja keksit pienemmiksi paloiksi. Sekoita pähkinät, keksit ja Herkkusirkat suklaamassan joukkoon. Laita jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi. Kun massa on hieman jähmettynyt, jaa se kahteen osaan ja kääri kelmuun salamin muotoon. Anna jähmettyä muutaman tunnin, mielellään yön yli. Poista kelmu ja pyörittele tomusokerissa.

Pin It on Pinterest