Sirkka-tempurasnäkki
4 annosta
Tempurataikina:
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kivennäisvettä
1 kananmuna
2 tl suolaa
0,5 L rypsiöljyä
1 pussi kokonaisia Herkkusirkkoja
Riko kananmunan rakenne, lisää kivennäisvesi joukkoon. Kääntele varovasti jauhot sekaan, lisää suola. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Pyörittele kokonaiset sirkat taikinan sekaan ja nostele ne kuumaan öljyyn lusikan avulla. Kun väri on kauniin ruskea, nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle ja ripottele päälle hieman suolaa.
Kastike:
2 rkl soijakastiketta
Puolikkaan limen mehu
1 valkosipulin kynsi
¼ punaista chiliä
1 tl sokeria
Viipaloi chili ja valkosipuli ja jauha ne morttelissa tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon sokeri, soija ja limen mehu. Tarjoile tempura-sirkkojen kera.